Sayfalar

20 Ocak 2011 Perşembe

Zanzibar Tanzania












Last day we bought our flight tickets and made our reservations without malaria vaccine to Tanzania ! We are on the plane to Tanzania !!! Sounds crazy ? I guess we're not normal.

It took 8-hour flight from Istanbul to go to one of the most delightful destination. Full 4 hours of sleep, got up at 8 am plane and landed in Tanzania, Darüsselam. Turkish airline made a joke for us and we stopped at Uganda ( It was not written on the ticket so we though it’s a direct flight). In the meantime, captain opened the door of the plane immediately went out down. So in the Uganda iarport Ugandan brothers and sisters fulled the fuel with a big smile. One of them was jumping, he said it is too cold today! It was so funny because the weather was great compare to Turkey. I can not explain how great to go a warm country in November.

Then we landed to Tanzania. But there were a lot of people on the visa line no air-conditioning. Than a angelic man came with a paper holding his hand sooo it was my name! He asked me are you Nadide ? I though I am in trouble!? Later I remembered our last minute reservation. He organized our visa. We did not wait on the line which is great carried our suitcases and we took another small flight to Zanzibar. In Zanzibar we went our agency "a German woman named Corina who is owner the agency helped us to find a wonderful privete island to stay. If you guys planning to go to the Zanzibar during the religious holidays, hotels never answers the phone.Keep in mind! So this great lady made a reservation for us for a 5 stars villas which is operated by a Italian lady, a quiet villa, looks like heaven, Italian cooks, wonderful foods, so that we find ourselves on an magical island.!

Indian Ocean, warm, turquaz ocean. It was the first time that I swam such a warm ocean in my life it was even warmer than Hawaii .. Creamy, caressing your body. Great food eaten. We met 2 couples in the island. German and French. French couple were so sweet. They were on the honeymoon.They did not want to return to France, they said they found peace in Zanzibar .. Two words to describe this beautiful island ! Peace and great food. We collect stones, explore the island, we took our photos at sunset. In our Last night in the privete island, a surprise awaits us a diner prepared on the beach! They had carved the beach a heart-shaped, candles in it . The tables in the middle of the hearts. A very speacial meals with sea food. (Cooker was very kind he knew that I do not like sea food that much he prepared speacial Italian food for me awsome! ).The owner, the Italian lady said "we wanted to do something special for you to remember us," We will never forget this wonderful island! The next day leaved to the airport to hit the road for Serengeti. It is Safari Time! Murat made a long list "have to see animals" such as Lion, cheetah, let's see, let's see hippopotamus, giraffe elephants in the rainy weather, The funnist thing is we saw all animals which are on his list. Our driver said that we are so lucky.

Zanzibarda Issız bir Ada'da !

Son gün alınan uçak biletleriyle, otel rezervasyonu yapmadan hatta malarya aşısı olmadan Tanzanya uçağına binmek… Kulağa çılgınca geliyor değil mi? Biz de normal değiliz sanırım.

İstanbul’dan 8 saatlik uçuşla gidilebilecek en keyifli destinasyonlardan biri için gece yarısı hava alanına gittik. Tam uyku saatinde uçak kalktı sabah 8’de Tanzanya’da Darüsselam’a indik. Arada da bir aktarmamız oldu birkaç saat sonra Uganda’da durduk uçağa başkaları da bindi. Bu esnada uçağın kapısı açık merdivenleri de indirmişler hemen dışarı çıktık. Ugandalı kardeşlerimiz aşağıda yakıt aktarımı yapıyorlar şöyle kocaman bir gülümsemeyle el salladık onlara. Bir tanesi çok sevimliydi zıplıyor yerinde, hava soğukmuş onun için üşüdüğünü gösterir hareketler yapıyor biz de incecik t-shirtlerleyiz. Kasım’da ne keyifli oluyor sıcak bir memlekete gitmek anlatamam.

Sonra anlıyoruz ki uzuun bir vize kuyruğu var klimasız havaalanında. Boynu büyük geçiyoruz kuyruğa. Sonra gözleri alev alev bir Tanzanya’lı kardeşimiz çıkageliyor elinde tuttuğu kağıtta ismim yazılı bu sen misin diyor. Allaaah diyorum başım dertte mi!? Sonradan aklıma geliyor son dakika aradığım bir acenteden bize yardım olmak için gelmiş bu meleksi insan. Hiç vize kuyruğuna girmiyoruz pasaportlarımızı alıyor vizeyi bastırıyor bavullarımızı alıp Zanzibar’a uçuyoruz. Tatam tatammm işte burda da bizi başka biri karşılıyor arabasına binip “Corina isimli Alman bir bayan olan telefonda sohpet ettiğimiz acenta sahibi”ne doğru yola çıkıyoruz. Hiçbir planımız olmadığı için saatlerce ne yapsak nerde kalsak diye düşünüyoruz. Zanzibar’da dini bayramlarda otel rezervanu yapmayın ya da önceden yapın telefonlarını açmıyor kimse. Artık dayanacak halimiz kalmamış hala otel bulamamışız Corina a buraya çok yakın özel bir ada var orda kalmak ister misiniz diyor. Şaka falan diye düşünürken ciddi olduğunu anlayıp zıplamaya başlıyoruz. İtalyan bir bayanın işlettiği 5 villanın olduğu sakin, cennetimsi, italyan aşçıların yemek yaptığı muhteşem bir adada buluyoruz kendimizi.

Hint okyanusunda sular her 8 saatte bir çekildiği için hazır yüksekken mayoları girip sıcacık okyanusa atlıyoruz. Hayatımda girdiğim en sıcak okyanus.. Kremli, vücüdunuzu okşayan bir suyu var. Muhteşem yemekler yeniyor. Biri fransız biri alman 2 çiftle tanışıyoruz. Fransızlar pek tatlı çıkıyor. Balayındalarmış. Uzun ve geç saatlere kadar çalıştıkları için burda huzuru bulmuşar hiç dönmek istemiyorlar Fransaya.. İki güzel gece geçiriyoruz bu kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel adada. Taşlar topluyoruz, adayı keşfediyoruz, makinayı otomatiğe alıp zıplayan fotoğraflarımızı çekiyoruz gün batımında. Son gece bir sürpriz bekliyor bizi. Sahilde akşam yemeği hazırlanmış. Kumsalı kalp şeklinde oyarak mumlar koymuşlar, uzaktan ışıl ışıl parlayan 3 kalp görüyorsunuz sahile giderken. Masalar bu kalplerin ortasına yerleştirilmiş. Yemekler özenle seçilmiş pavuryalardan ve deniz ürünleriyle hoşlaşmayan benim için hazırlanmış özel yemeklerden oluşuyor. İtalyan hanımla konuşup teşekkürlerimizi sunarken “bizi unutmayın sizin için özel bir şey yapalım istedik” diyor. Asla unutamayacağımız bu harika adadan ertesi gün Serengeti’de safari için yola çıkmak üzere ayrılıyor havaalanına gidiyoruz. Uzunda bir listemiz var.. Aslan görelim, çita görelim, su aygırı görelim, zürafa da olsun, filler filler de olsun uzuyor gidiyor bu liste hava da yağmurlu bizi gezdiren rehperimiz yüzümüze komik komik bakıp “if you are lucky” diyor. En güzeli de safari sonunda gerçekten listelediğimiz tüm hayvanları görmemiz oluyor pek şanslıyız.

0 yorum: